Over mij

Ik werd op 20 juni 1955 geboren en groeide op in Opwijk. Van zodra ik kon lezen verslond ik verhalen. Voor een goed rapport beloonden mijn ouders me met een boek. Natuurlijk deed ik hard mijn best op school. Al mijn boeken verzamelde ik in een grote houten kist die in de hoek van mijn kamer stond. Talloze keren las ik de verhalen opnieuw. Later ging ik naar de bibliotheek. Maar ik vond het nooit fijn om een mooi boek weer in te leveren.

Toen ik ontdekte dat er een wereld in geschreven woorden bestond begon ik er zelf een te schrijven. Met veel plezier maakte ik tekeningen bij mijn verhaaltjes, maar woorden lagen me beter. Voor school maakte ik graag opstellen. Apetrots was ik als er een van mijn werkstukken in de klas werd voorgelezen. Vanaf de middelbare school hield ik een dagboek bij. Ik schreef ook gedichten, maar alleen voor mezelf. Tijdens de week voerde ik een drukke correspondentie met mijn vriendin die in een andere school op internaat zat.

Ik studeerde geschiedenis aan de UGent en werkte een tijdje in de universiteitsbibliotheek. Daarna verhuisde ik met mijn man naar Brugge. Vier zonen kregen we en ons huis liep langzaam vol met boeken voor kinderen. Die werden niet alleen gelezen maar ook heel graag voorgelezen. Na een tijd sloeg de schrijfkriebel weer in alle hevigheid toe. Ik schreef een boek voor kinderen.

Meer informatie

Maak je een werkstuk voor school en wil je nog meer informatie over mij en over mijn boeken? Raadpleeg dan o.a. volgende werken:

  • AANGENAME KENNISMAKING, 25 Clavis auteurs uit de doeken gedaan - ill. Leo Timmers - Clavis - 1997, pp.80-82.
  • DOCUMAP 1998. Vlaamse auteurs en illustrators voor de jeugd - red. Detty Verreydt
  • 20 jaar Vlaamse Jeugdliteratuur. De complete collectie van alle Vlaamse kinder- en jeugdboeken sinds 1985, samengesteld door Willy Schuyesmans, Anne Rutyne, Edwin Vervliet, Chris Versteylen en Yan Gout, cd-rom uitgegeven door de Vereniging van Schrijvers voor de jeugd, 2005.

Google mijn naam op het internet en vraag ook raad aan de balie van de jeugdbibliotheek. Sommige bibliotheken leggen zelf documentatiemappen over (jeugd)auteurs aan.

Katrien vandewoude

Nieuwe boeken